Őrizetbe vettek nyolc Arad, Temes és Krassó-Szörény megyei személyt, köztük három szociáldemokrata párti (PSD) törvényhozót, volt vagy jelenlegi intézmény-vezetőket, akiket azzal gyanúsítanak, hogy csúszópénzért meghamisították a Magyarországra és más nyugat-európai országba tartó kamionok tengelyterhelési adatait.

A mérlegelés után nem a teherjármű reális súlyát, hanem annál kevesebbet írtak be, így a cégek tulajdonosai kisebb adót fizettek a tranzit- és célországokban.

A korrupcióellenes ügyészség tegnap kihallgatta többek között Dorel Căprar Arad megyei PSD-elnököt és parlamenti képviselőt, valamint Ioan Chisăliţa szenátort és Florin Tripa képviselőt, és házkutatást tartott a PSD Arad megyei szervezetének székházában is. A három politikust végül elengedték.

A gyanúsítottak között van Mirel Pascu volt boksánbányai polgármester, a Temesvári Regionális Út- és Hídügyi Igazgatóság (DRDP) jogi osztályának vezetője, aki egyébként érintett a minap Krassó-Szörény megyében kirobbant fegyverviselési engedélyek kibocsátása körüli korrupciós botrányban is.