A debirocratizare.edu.ro honlapon lehet majd tájékozódni azokról a javaslatokról és intézkedésekről, amelyek az iskolai oktatás bürokráciamentesítését szolgálják a 2020-2021-es tanévtől.

Ezzel kapcsolatban Monica Anisie tanügyminiszter kifejtette, a tanárokat túlterhelő dokumentumok kiküszöbölésére irányuló miniszteri kezdeményezés pozitív visszhangra talált a tanügyben. A szaktárca vezetője arra kérte az oktatási ágazat illetékeseit, de a civil szféra képviselőit is, hogy iratkozzanak fel a platformra, és fejtsék ki álláspontjukat és javaslataikat a bürokráciamentesítést célzó tervvel kapcsolatosan. Ezeket a hozzászólásokat az info@debirocratizare.edu.ro címre lehet elküldeni december 13-áig, vagyis a projekttel kapcsolatos közmeghallgatás utolsó napjáig.

Anisie azt mondta, a ‘papírvágó bizottság’ által javasolt intézkedések egy részét – amelyek nem igényelnek törvénymódosítást – már az idei tanév második szemeszterétől elkezdik gyakorlatba ültetni, a többivel kapcsolatban pedig beindítják a jogalkotáshoz szükséges folyamatokat.