A javaslat mellett 238 törvényhozó szavazott, a szükségesnél öttel több. A Szociáldemokrata Párt képviselői és szenátorai részt vettek a bizalmatlansági indítvány vitájában, illetve az ülésteremben tartózkodtak a szavazás alatt is, de nem voksoltak.

Az ellenzéki honatyák – az RMDSZ-esek kivételével – a kameráknak is megmutatták, hogy milyen szintű golyót dobnak az urnákba a házszabály szerint amúgy titkos voksoláson. A szavazás nyomán a kormány megbukott, és ügyvivőként irányítja az országot az új kormány kinevezéséig.

A pártokkal folytatott konzultáció után az államfő, Klaus Johannis dönt arról, kit kér fel kormányalakításra. Az illetőnek ezután tíz nap alatt kell összeállítania kabinetje névsorát és programját, illetve kialakítania a kormány beiktatásához szükséges többséget. Az ellenzéki pártok elképzelései a folytatásról eltérnek.

A liberálisok kormányozni akarnak, a Mentsétek meg Romániát Szövetség inkább átmeneti, szakértői kormányt szeretne, a Pro Romania és az ALDE pedig a szociáldemokratákkal, de Dancila nélkül hozna létre újabb baloldali kormányt.