• SINTEZA evenimentelor dedicate comemorării martirilor Revoluției de la 1848-49, organizate atât la Arad cât și în alte localități din țară. La Bucureşti comemorarea de 170 de ani de la executărea celor 13 generali de la Arad a avut loc, ieri, la Biserica Reformată din șoseaua Viilor (CORESPONDENȚĂ).
• Preşedintele UDMR, KELEMEN Hunor și ministrul Comerţului Exterior şi al Afacerilor Externe al Ungariei, SZIJJÁRTÓ Péter, vor susţine declaraţii de presă, pe Aeroportul Internaţional Arad (ora 10:00).
• CORESPONDENȚĂ: Consiliul Județean Harghita inițiează introducerea învățământului dual, în colaborare cu parteneri din Ungaria, începând cu anul școlar 2020-2021.
• Expoziția comemorativă: ”Pilonii timpului”, deschisă la la Palatul Cultural din Arad, în perioada 1 octombrie – 31 decembrie, prezintă publicului valori de patrimoniu ale Colecției de Relicve. Pe parcursul expoziției specialiștii muzeului vor oferi tururi ghidate și activități educaționale în limba română și maghiară.
• Preşedintele UDMR, KELEMEN Hunor, le propune celorlalţi candidaţi la alegerile prezidenţiale să accepte un pact prin care se angajează la o campanie „fără atacuri la persoană şi jigniri”, bazată pe proiecte.
• Primăria Sfântu Gheorghe va organiza, mâine, 8 octombrie, la Bruxelles un atelier de lucru cu tema Investiții teritoriale integrate – o politică de dezvoltare regională de success, cu ocazia „Săptămânii Europene a Regiunilor și Orașelor” (7 – 10 octombrie 2019).
• Marţi, 8 octombrie, la Institutul Balassi din București va avea loc proiecție de film și dezbatere despre Facultatea de drept în limba maghiară de la Cluj, unde în perioada anilor 1945-1959 se putea studia dreptul şi în limba maghiară (ora 19:00). Juriştii care au studiat aici au format nucleul elitei juriştilor maghiari din Transilvania de după 1989. Filmul tratează probleme precum raportul dintre limba oficială şi limba minoritară, relaţia dintre drept şi limbă, problematica limbii de predare a dreptului.

Bejegyzés navigáció