A digitális szektor támogatása kell hogy legyen az első számú prioritása bármely kormánynak az elkövetkező években – jelentette ki Klaus Johannis államfő ma Bukarestben a GoTech World kiállításon és konferenciasorozaton. Az elnök szerint minden felelős kormánynak a kulcsszava az előreláthatóság. Johannis a román gazdaság nagy revelációjának nevezte a digitális szektort.

Mint mondta: az elmúlt évtizedben a számítástechnika ágazata oly mértékben fejlődött gyakorlatilag a nulláról, hogy jelenleg 6 százalékos hozzájárulása van a bruttó hazai termékhez. Több mint 140.000 alkalmazott dolgozik az ágazatban, a hazai piac értéke pedig eléri a 4,5 milliárd eurót.

Kifejtette, meg kell kettőzni az erőfeszítéseket a digitális infrastruktúra ágazatában, és ki kell alakítani egy olyan üzleti szférát, amely kedvez a kreativitásra, innovációra és technológiára épülő beruházásoknak. Az államnak pedig megfelelő törvényekkel bátorítania és támogatnia kell a modernizációs folyamatot – idézi az Agerpres hírügynökség Klaus Johannis államfőt.