• Institutul Balassi din București organizează, astăzi, premiera filmului Versuri pocite (în maghiară: Rossz versek) în prezența regizorului REISZ Gábor. Evenimentul are loc la cinematograful Elvire Popesco, de la ora 20.00. După premieră filmul intră în circuitul cinematografelor din România. Filmul Versuri pocite a câștigat 4 premii la Gala Filmului Maghiar, dar și alte premii la festivaluri internaționale, și a fost ales pe lista scurtă la European Film Awards.
• INTERVIU cu KÁNYÁDI Szilárd, directorul Teatrului Municipal din Miercurea Ciuc despre noutățile stagiunii 2019 – 2020.
• INTERVIU cu artistul plastic SZÁSZ Sándor (din Budapesta, născut la Târgu Mureș) despre ultima sa expoziție intitulată ”Sentimentele ca fapte – Memoria ca identitate”, care a avut loc în Peking. SZÁSZ Sándor va expune lucrările și în București în luna octombrie a.c.
• Preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc, IZSÁK Balázs, a anunţat, la Târgu Mureş, că în ultimele trei luni au fost adunate 19.675 de semnături online de susţinere a iniţiativei cetăţeneşti europene „Politica de coeziune pentru egalitatea regiunilor şi menţinerea culturilor regionale”, înregistrată în luna mai de Comisia Europeană, majoritatea provenind din Ungaria şi din România.
• În perioada 10-12 septembrie, Bende Zsolt Quartet va susține un mini-turneu de lansare al celui mai recent album, intitulat „Cycle of change”. Trupa va concerta pe astăzi la Cluj-Napoca, pe 11 septembrie la Târgu-Mureș, și pe 12 septembrie la Oradea. BENDE Zsolt este chitarist și compozitor de jazz originar din Transilvania (România) și o figură de frunte pe scena maghiară de jazz contemporan.
• Preşedintele Partidului Popular Maghiar din Transilvania, CSOMORTÁNYI István, a declarat, într-o conferinţă de presă, că va depune o plângere către procurorul general pentru o eventuală infracţiune care ar fi fost comisă de guvernul Dăncilă prin acceptarea de imigranţi din zona Africii.  

• Teatrul Maghiar de Stat Cluj va participa, în data de 13 şi 14 septembrie, la Olimpiada Teatrelor de la Sankt Petersburg cu spectacolul „Rosmersholm”. Spectacolul a participat în 2018 la Festivalul Naţional de Teatru din Pécs unde a câştigat trei premii: premiul pentru cel mai bun spectacol, premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal (IMRE Éva) şi premiul pentru cel mai bun decor (Andriy Zholdak şi Daniel Zholdak).

Bejegyzés navigáció