Szeptember 6-án, pénteken 19 órától mutatja be a kolozsvári színház Frank Wedekind Lulu című színművét, Eszenyi Enikő, a Vígszínház igazgatójának színrevitelében, akinek ez lesz az első kolozsvári rendezése.

A bemutatót megelőző sajtótájékoztatón Tompa Gábor színházigazgató beszélgetett az előadás alkotóival, kiemelve a Kolozsvári Állami Magyar Színház és a Vígszínház hosszú évekre visszanyúló gyümölcsöző kapcsolatát. Eszenyi Enikő az előadásról beszélve Wedekind drámájának aktualitását hangsúlyozta: „A Lulu nagyon különleges mű, a humora, az erotikája, és a drámai ereje is kivételessé teszi. A világirodalom egyik legnagyobb művének tartom. A színdarab egy női sorson keresztül, olyan dolgokat mutat meg, ami ma is aktuális. Kevés olyan szerző van, aki így tud ábrázolni egy női alakot és a körülötte levő férfiakat. Jól ismerem a színház művészeit, így nagy öröm, hogy közösen hozhatjuk létre ezt az előadást.”

Az előadás díszlettervezője, Helmut Stürmer, a Lulu címszerepét Imre Éva játssza, a további szerepekben Dimény Áron, Orbán Attila, Bács Miklós, Farkas Loránd, Viola Gábor, Kézdi Imola, Váta Loránd, Bodolai Balázs, Albert Csilla, Szűcs Ervin, Bogdán Zsolt, Árus Péter, Gyenge Tímea és Fogarasi Alpár látható.