• UDMR nu va susţine candidatul PSD la şefia Senatului, iar senatorii Uniunii vor decide pe cine vor sprijini după ce grupurile parlamentare vor anunţa nominalizările. Uniunea este, de asemenea, pregătită să voteze o moţiune de cenzură împotriva guvernului Dăncilă, care nu mai beneficiază de majoritate parlamentară care să-l susţină, consideră liderul grupului UDMR din Senat, Cseke Attila.
  • Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor susţine astăzi o conferinţă de presă pe tema alegerilor prezidenţiale (ora 12:00, la Camera Deputaţilor, sala grupului UDMR).
  • Noua mişcare politică înfiinţată sub denumirea de „Alianţă” (Összefogás) are ca scop unirea intereselor politice maghiare din Slovacia; obiectivele mişcării au fost anunţate, ieri, de fondatori, la conferinţa de presă din Bratislava. Scopul principal al mişcării este de a încerca să unifice viaţa publică maghiară divizată din Slovacia.
  • Jandarmii harghiteni au fost solicitaţi de 74 ori, de la începutul anului, pentru îndepărtarea unor urşi din apropierea zonelor locuite. Cele mai multe intervenţii au avut loc în staţiunea Băile Tuşnad, în zona Lacului Sfânta Ana sau a municipiului M- Ciuc.

Bejegyzés navigáció