• În noul an școlar 9 unități școlare din Ardeal, respectiv Banat și București vor beneficia de after-school gratis pentru clasele primare cu predare în limba maghiară. Programul va fi realizat cu sprijnul guvernului ungar, și de aceasta vor beneficia cca. 2 mii de elevi din clasele primare. INTERVIU cu FARAGÓ Péter deputat UDMR din Arad, unde cinci unități școlare din județ vor avea parte de acest program.
• Prezență maghiară la evenimentul Rowmania de la Tulcea. Institutul Balassi din București prezintă astăzi un concert de Haraszti Ádám (HU) și mâine o expoziție dedicată campionilor eterni ai sporturilor nautice din Ungaria, iar Grupul Şcolar Sportiv din Tulcea va primi în dar o inovaţie maghiară, o masă de teqball.
• Fermierii care cultivă cartofi vor ieși pe profit considerabil anul acesta din cauza prețului de vânzare mai ridicat decât în ultimii anii – spun specialiștii în agricultură. INSERT: KÖNCZEI Csaba, directorul Direcției pentru Agricultură a Județului Covasna.
• Astăzi se deschide la Cluj un atelier de exprimare emoțională prin muzică. Timp de 10 zile 12 adolescenți vor experimenta modalități de exprimare prin muzică sub îndrumarea lui Daniel Patrick Cohen și a Corinei Ceclan.
• Din 31 august, clujeanul ZÁGONI Bálint, preşedintele Asociaţiei Filmtett din Cluj-Napoca, va deveni membru al Comisiei de Jurizare a Fondului Naţional de Film a Ungariei.

Bejegyzés navigáció