Olyan jelek után kutatnak, amelyre arra utalnának, hogy a gyanúsított meggyilkolta két fogvatartott áldozatát, ahogyan azt vasárnap bevallotta. A Mediafax hírügynökségnek nyilatkozó ügyészségi források szerint péntekre virradóra újból kihallgatták Dincát, és az fenntartotta korábbi vallomását, miszerint meggyilkolta a két lányt.

Alexandra Măceşanut állítólag elégette, Luiza Melencu holttestét pedig az Oltba vagy a Dunába dobta. Az ügyészek egyelőre semmilyen nyomot nem találtak, amely megerősítené Gheorghe Dincă vallomását. A hatóságok ezért azzal is számolnak, hogy a gyanúsított nem ölte meg a foglyait, hanem továbbadta őket emberkereskedőknek.

Közben sokkoló részletek derültek ki a nyomozás korábbi szakaszáról. Ezek szerint a DIICOT-nak már hetekkel korábban a kezében volt a caracali rém autójának a fotója, amelynek alapján aztán július 26-ra virradóra mindössze másfél óra alatt azonosították Gheorghe Dincát. Ez abból a jelentésből derül ki, amelyet az ügyben kedden ülésező legfelsőbb védelmi tanács számára állított össze a belügyminisztérium.

A dokumentum szerint július 25-én – több mint tizenkét órával azután, hogy Alexandru Măceşanu hívta az 112-őt – a nyomozást vezető ügyészek átadtak a rendőröknek egy fényképet, amely egy ezüstszürke Renault Megane kombit ábrázolt utángyártott, jellegzetes alufelnikkel, hátul sötétített ablakokkal. A kép és a térfigyelő kamerák felvételeinek összevetése után, mindössze másfél óra alatt sikerült megállapítani az autó rendszámát és azonosítani a tulajdonosát, aki nem más, mint a gyanúsított, Gheorghe Dincă. A jelentés szerint a fotót az áprilisban eltűnt Luiza Melencu dossziéjából vették elő az ügyészek.