Klaus Johannis a nemzetbiztonsági kérdésekkel foglalkozó Legfelsőbb Védelmi Tanács (CSAT) keddi ülésén fog kivizsgálást kérni arról, hogy a hatóságok hogyan jártak el annak a lánynak az esetében, akit feltételezhetően egy sorozatgyilkos ölt meg különös kegyetlenséggel.

Az  elnöki hivatal tegnap adott ki közleményt, miután az egész országot megdöbbentette a dél-romániai Caracalon különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság. Egy férfi elrabolt szerdán egy 15 éves lányt, akinek sikerült ugyan felhívni háromszor is a segélyhívó számot, de a hatóságok túl későn azonosították a helyszínt, így későn érkeztek oda. A hatóságok által közölt adatok szerint a lány által leadott telefonhívás és a rendőröknek a helyszínre való érkezése között 19 óra telt el. Hasonló forgatókönyv szerint tűnt el áprilisban ugyanazon a környéken egy 19 éves lány is, a hatóságok feltételezik, hogy ő is a 66 éves férfi áldozata lett. Az elnöki hivatal közleménye szerint Johannis felháborodását fejezte ki amiatt, hogy a hatóságok képtelenek voltak megmenteni a lány életét, ezért a Legfelsőbb Védelmi Tanács ülésén kérni fog egy átfogó vizsgálatot.

Az ügyben megszólalt Viorica Dăncilă miniszterelnök is, aki a helyszínre küldte a belügyminisztert és azt ígérte, gyorsan kivizsgálják az ügyet.

Tegnap leváltották az Olt megyei rendőrség vezetőjét, akinek a hatáskörébe tartozik a szóban forgó település.