• În Parlamentul European continuă campania anti-FIDESZ: 200 de ONG-uri au cerut, într-o scrisoare comună, Partidului Popular European să nu propună candidaţi FIDESZ în fruntea comisiilor Parlamentului European.
• Preşedintele rus Vladimir Putin intenţionează să efectueze o nouă vizită oficială în Ungaria. Relatările din presă avansează 30 octombrie ca posibilă dată a vizitei.
• Zeci de copii preșcolari (3-6 ani) din medii dezavantaje din mai multe localităţi harghitene participă, în zilele acestea, la ‘Atelierele de Vară Şotron’, organizat de Asociaţia OvidiuRo la Şumuleu-Ciuc.
• Astăzi începe la Timișoara şi Gottlob (jud. Timiș) cea de-a VI-a ediție a Festivalului „Ceau, Cinema!”, eveniment realizat cu sprijinul Centrului Cultural German din Timişoara și al Institutului Goethe din București (18 – 21 iulie). Filmul maghiar ‘Apusul’ (r. NEMES Laszlo) va avea parte de o proiecţie specială, în prezenţa actorului Vlad Ivanov, care interpretează rolul principal masculine din acest film. a Ediția din 2019 e dedicată filmului ‘noir’ își aduce pe ecran anchete bizare, jafuri care se termină prost, detectivi laconici, pseudosavanți, bandiți siniștri, prădători nocturni și, inevitabil, femei fatale.
• Astăzi începe la Sfântu Gheorghe (jud. Covasna) suita de evenimente culturale şi artistice sub genericul ‘O vară ritmată’, organizat de Primăria Sfântu Gheorghe şi Casa Municipală de Cultură, pe parcursul următoarelor luni. Primul concert va fi susţinut astăzi, de către chitaristul argentinian José Almar.
• Festivalul Electric Castle îi aşteaptă în perioada 17-21 iulie, la Castelul Banffy din Bonţida, pe cei peste 150.000 de participanţi cu 250 de artişti, dar şi cu un patinoar cu gheaţă artificială, holograme şi efecte de laser.
• Conferinţă de presă susţinută de primarul municipiului Sfântu Gheorghe, ANTAL Arpad – ora 11:00.

Bejegyzés navigáció