• UDMR şi-a retras sprijinul pentru coaliţia guvernamentală din Bucureşti, motivu fiind, că UDMR face responsabil guvernul de la Bucureşti pentru amplificarea situaţiei legate de cimitirul militar din Valea Uzului. UDMR consideră că acordul de cooperare cu coaliţia guvernamentală este lipsit de obiect atâta timp cât situaţia ce priveşte cimitirul militar din Valea Uzului nu va fi soluţionată.
  • Institutul Balassi din Bucureşti organizează în acest sfârşit de săptămână la Constanţa seminarul de pedagogie activă prin metoda Kodaly, adresată cadrelor didactice din învăţământul pre-primar şi primar. Metoda Kodaly de predare-învăţare a muzicii de renume mondial a fost inclusă în anul 2017 pe lista patrimoniului cultural spiritual al UNESCO.
  • În faţa judeţelor Harghita şi Covasna s-au deschis perspective la care nimeni nu se aştepta acum 20-30 de ani – s-a afirmat la forumul oamenilor de afaceri organizat cu prilejul deschiderii la Miercurea Ciuc a expoziţiei internaţionale Csik-Expo ajunsă la a 29-a ediţie. Datorită acestui forum şi expoziţiei, în ultimii trei ani s-a ajuns la o cifră de afaceri de 580.000 euro derulate de intreprinzătorii din Ungaria în zonă.
  • Școala Populară de Arte și Meserii Sfântu Gheorghe va organiza în luna august, la Comandău, o tabără de improvizații de jazz. Evenimentul va avea loc în perioada 5- 10 august, iar înscrierile se fac pe baza unei evaluări anticipate. Pasionații de jazz vor avea astfel ocazia să învețe tainele improvizației de la profesori cu experiență vastă în domeniul muzical, printre care chitaristul de la TAXI, sau pianistul din trupa Andra. Școala Populară de Arte și Meserii Sfântu Gheorghe funcționează în subordinea Consiliului Județean Covasna și a aniversat anul trecut 50 de ani de activitate.
  • Serviciul Salvamont Harghita primeşte din partea Consiliului Judeţean mai multe echipamente, achiziţionate recent, care vor fi utilizate pentru prima dată cu ocazia vizitei Papei Francisc la Șumuleu Ciuc
  • Doi angajaţi ai Radio România Cluj, redacţia maghiară, Ferencz Zsolt şi Varga-Mihály Márton vor pleca într-un pelerinaj de 300 de kilometri. În următoarele 7 zile ei vor parcurge pe jos distanţa de la radio până la biserica romano-catolică din Şumuleu Ciuc, şi vor fi prezenţi la Sfânta Liturghie oficiată de Papa Francisc pe data de 1 iunie. Scopul celor doi este de a strânge 10.000 de Euro în scop caritabil, pentru a o ajuta pe Ágica, o fetiţă de 14 ani care de doi ani se luptă cu cancerul. Partenerul evenimentului este Radio România Târgu Mureş, redacţia maghiară

Bejegyzés navigáció