• Astăzi la Centrul Cultural Petőfi Sándor din Bucureşti – în cadrul Zilelor Maghiare din Bucureşti – va fi organizată o seară muzicală cu formația Classical Singers (ora 18:00).
  • INSERT: Consilier de stat BORBÉLY László despre activitatea și planurile Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă.
  • A doua zi a Festivalului Muzicii Maghiare din București, organizat de Institutul Balassi. Ediţia a XV-a a concursului de interpretare pentru tineri muzicieni onorează memoria pianistului CZIFFRA György.
  • Elevii de clasa a IV-a susţin astăzi proba la matematică din cadrul Evaluărilor Naţionale, iar mâine cei din partea minorităţilor naţionale vor participa la proba de limbă maternă.
  • INTERVIU cu chimistul si asistentul universitar dr. FARKAS György despre lumea plasticului, despre polimerii care sunt insotitorii nostri zilnic.
  • Conducerea Centrului de Transfuzii Sanguine Harghita face un apel către locuitorii judeţului să doneze sânge, pentru a exista un stoc suficient, în contextul numărului mare de persoane care va fi prezent la Miercurea Ciuc în data de 1 iunie, când Papa Francisc va oficia o liturghie la Şumuleu Ciuc.
  • Curtea de Apel Bucureşti a respins, definitiv, cererea însărcinatului pentru relaţii externe al Consiliului Naţional Secuiesc, DABIS Attila, de a anula ordinul poliţiei de frontieră de a-i interzice, până în 2021, intrarea pe teritoriul României. Decizia nu are cale de atac.
  • Astăzi la ora 19 pe scena Sălii Radio din București se desfășoara concertul susţinut de Orchestra de Camera Radio, sub bagheta dirijorului JANKÓ Zsolt, dirijor permanent al Filarmonicii de Stat Oradea şi al Operei Maghiare din Cluj, alături de cunoscutul violonist Gabriel Croitoru şi fiica sa, Simina Croitoru (Integrala Suitelor pentru orchestră semnate de BACH).
  • O locuință concepută pentru a avea eficiență energetică maximă va fi instalată în centrul Bucureștiului și poate fi vizitată în următoarele zile, înainte să fie trimisă la concursul internațional “Solar Decathlon Europe”. Casa pasivă Over4 a fost proiectată și construită pentru a reprezenta România la ediția din anul 2019 a acestui concurs european, programată în orașul Szentendre din Ungaria.
  • Mâine începe festivalul Embargo Fest in Dudeștii Vechi, județul Timis (16-19 mai). La întâlnirea celor trei granițe, ungară, sârbă și română, funcționează acest festival artistic ca un „remember” al anilor `90, când în urma introducerii embargoului produsele muzicale ajungeau în țările învecinate datorită micului trafic de frontieră.

Bejegyzés navigáció