Három fontos infrastrukturális beruházási szerződést írtak alá vasárnap Viorica Dăncilă miniszterelnök jelenlétében a Victoria palotában, amelyikből egyik a Piteşti-Nagyszeben autópálya Nagyszeben és Bojca közötti szakasza, kettő pedig bukaresti fejlesztésekre  vonatkozik.

A Nagyszeben-Pitești autópálya első szakaszának tervezési és kivitelezési szerződését Narcis Neaga, a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) képviselője és a Porr Construct kft. ügyvezetője írta alá. Az aláírási szertartáson Răzvan Cuc közlekedési miniszter elmondta, már első miniszteri mandátuma idején megértette, hogy a Kárpátok áttörése a romániai gazdasági fejlődés prioritásai közé tartozik.

A  Nagyszeben – Pitești autópálya  Nagyszeben és Bojca  közötti első szakaszának hozzáadott értékadó nélküli értéke 612 millió lej, amely 129 millió eurónak felel meg, a szerződés kivitelezési időtartama 48 hónap, ebből 12 hónapot a tervezésre és 36 hónapot az építésre szánnak – mondta el Răzvan Cuc hozzátéve, hogy semmilyen kifogással nem fogadnak el késést az építő cég részéről.