Camera Deputaților a respins, luni, Propunerea legislativă pentru implementarea subpunctului 1 al punctului III din Rezoluţiunea Adunării Naţionale de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918, inițiată de parlamentarii UDMR. Camera Deputaților a fost Prima Cameră sesizată în acest caz.

Până la data 3 mai pot fi depuse cererile pentru acordarea sprijinului denumit „În limba maghiară pe pământul natal”, acordat de statul maghiar acelor familii care își înscriu copiii la cursurile unei școli cu predare în limba maghiară. Cuantumul sprijinului este de aproximativ 370 lei/an.

UDMR si-a definitivat lista pentru alegerile europarlamentară. Pe primele locuri, eligibile, se află actualul eurodeputat Winkler Gyula, președintele Uniunii Federative a Naționalităților Europene, Vincze Loránt și fostul ministru al culturii, Hegedüs Csilla.

Comisia de pregătire a vizitei Papei Francisc în România (31 mai – 2 iun.), din cadrul Conferinței Episcopilor din România (CER) organizează o conferință de presă dedicată vizitei Sfântului Părinte în țara noastră (ora 15:00, în Aula Magna a Facultăţii de Teologie Romano-Catolică, Universitatea Bucureşti).

Bejegyzés navigáció