• Partidul Popular European a decis miercuri seară suspendarea formațiunii de guvernământ din Ungaria, Fidesz, condusă de premierul Orbán Viktor – a anunțat președintele PPE, Joseph Daul. Decizia a fost luată de Adunarea Politică a PPE cu 190 voturi pentru și 3 voturi împotrivă în cadrul unui vot secret.
  • Pe un terasament de cale ferată din Ţara Călatei, care a fost desfiinţat în urmă cu un deceniu, primăriile localităţilor Huedin, Sâncraiu şi Călăţele vor construi o pistă pentru biciclete. Camera Deputaţilor a adoptat, ieri în calitate de cameră decizională legea prin care suprafaţa terasamentului va fi transferată către primăriile respective – a declarat  András György Póka, primarul localităţii Sâncraiu care este un sat renumit pentru agroturism, în care funcţionează 46 de unităţi de cazare şi alimentaţie publică.
  • La Sfântu Gheorghe astazi se desfasoara Gala Visit Covasna – premierea celor mai buni prestatori de servicii turistice din judeţul CV.
  • Conducerea Teatrului ‘Andrei Mureşanu’ (TAM) din Sfântu Gheorghe a anunţat lansarea proiectului de turism cultural ‘Zbor o zi în Secuime’, oferind publicului din ţară, interesat să vadă spectacolele trupei, un pachet de servicii ce conţine deplasarea dus-întors cu un autocar, masa de prânz şi biletul de intrare la reprezentaţie. Proiectul se adresează pentru început bucureştenilor, si este vorba de un program de o zi, în data de 15 iunie.
  • Maine la Gyula la Centrul Cultural Românesc: Consulatul General al României la Gyula organizează manifestarea cultural-ştiinţifică „Ziua Francofoniei la Gyula” ce marchează la Gyula, deţinerea Preşedinţiei Consiliului UE de către România, Ziua Francofoniei şi Sezonul Cultural România-Franţa.

Bejegyzés navigáció