Március 4-től március 22-ig lehet beíratni az előkészítő osztályokba azokat a gyermekeket, akik 2019. augusztus 31-ig betöltik hatodik életévüket. Ha a gyermek kisebb, de a szülő, vagy gyám mindenképpen szeretné beíratni iskolába, akkor március 22-ig a gyermek pszichológiai felmérését is el kell végeztesse. A szülők, vagy a gyermekek jogi képviselői a választott tanintézmény titkárságán, vagy online tehetik le kéréseiket.

Március 4-től,azaz mától a beiratkozási űrlap online is kitölthető a http://inscriere.edu.ro/ honlapon, ám ez esetben is személyesen kell érvényesíteni az iratkozást az adott iskolában. A beiratkozás első szakaszának eredményeit az iskolákban és a megyei tanfelügyelőségek honlapján teszik közzé március 29-én. A hatályban lévő törvény értelmében a gyermeket abba az iskolába kell íratni, ahová lakcíme szerint tartozik. Az előkészítő osztályokba való beiratkozás második szakaszára április másodika és nyolcadika között kerül sor.

Az előkészítő osztályokba való beiratkozáshoz szükséges dokumentumok a következők: 

-beiratkozást kérvényező formanyomtatvány

– a szülő/törvényes gyám személyi igazolványának eredetije és másolata (+válás esetén a szülői felügyeleti jogot és a gyermek állandó lakhelyét igazoló okirat)

 – a gyerek születési bizonyítványának eredetije és másolata

 – az iskolakezdéshez megfelelő pszichoszomatikus fejlettséget igazoló okirat (amennyiben a gyerek 2019. szeptember 1. és 2019. december 31. között tölti be a hatodik életévét)

  – általános és/vagy sajátos megkülönböztető kritériumokat igazoló okirat(ok)