• Asociatia Maghiara pentru Pregatirea Medicala si Farmaceutica din Romania a organizat proteste in fata Ministerului Educatiei Nationale in perioada 13-15 februarie 2019, in fiecare zi intre orele 8-15 pentru a cere interventia in formarea unei facultati cu predare in limba maghiara in cadrul UMFST Tg. Mures.
  • Universitatea Sapientia va lansa la Facultatea de Ştiinţe şi Arte de la Cluj-Napoca un program de studii pentru formarea dansatorilor şi instructorilor de dans. Specializarea se va înfiinţa în colaborare cu Universitatea de Artă a Dansului din Ungaria şi Casa Tradiţiilor din Budapesta – a anuntat Tonk Márton, decanul facultăţii de la Cluj-Napoca. 
  • Cei şase parlamentari braşoveni ai Partidului Social Democrat (PSD) împreună cu deputatul UDMR Ambrus Izabella au depus un amendament la bugetul pentru anul 2019, prin care solicită finanţarea proiectului „Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav”, cu suma de 15 milioane de lei.
  • Cu ocazia Săptămânii Familiei, Opera Maghiară Cluj astazi prezintă spectacolul „Samson și Dalila”, de Camille Saint-Saëns, ce va putea fi urmărit de întreaga familie, cu un singur bilet având acces până la cinci membri ai familiei.
  •  Aproximativ 2.000 de academicieni şi cercetători au protestat în faţa Academiei de Ştiinţe (MTA) din Budapesta, în Ungaria, faţă de decizia autorităţilor de a-i face pe cercetători să concureze între ei pentru a obţine finanţări de la stat. Guvernul ungar a instituit un nou minister al inovaţiei şi tehnologiei, deviind către minister fondurile academiei şi ale celor 15 institute independente de cercetare pe care aceasta le susţine.
  • UDMR consideră că proiectul bugetului de stat pe 2019 este unul optimist şi, în funcţie de evoluţia dezbaterilor din plenul Camerelor reunite ale Parlamentului, va decide cum va vota – a declarat liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila-Zoltán. Potrivit acestuia, UDMR speră că 2019 este ultimul an în care Parlamentul este chemat să aprobe bugetul de stat în anul căruia îi este destinat.
  • Avem un interviu cu consulul generel al Ungariei, Tóth László, din M-Ciuc privind realizarlie din anul tercut si proiectele pentru acest an.
  • Vorbim cu viceprimarul Aradului Bognár Levente despre investitiile preconizate in acest an.

Bejegyzés navigáció