Bulgáriában több venezuelai bankszámlát zároltak a latin-amerikai ország állami olajtársaságának több millió dolláros, pénzmosásra utaló tranzakciói miatt – közölte Dimitar Georgijev, a bolgár titkosszolgálat vezetője tegnap Szófiában.

A szóban forgó átutalásokat egy bolgár banknál vezetett letéti számlára végezték el azzal a megbízással, hogy a pénzintézet további tranzakciókat végezzen külföldre – mondta. A főügyész szerint gyanúsnak találták az átutalások indokaként feltűntetett okokat, így például azt, hogy bizonyos összegeket adománynak szántak a venezuelai sport szövetségeknek. Georgijev szerint a bolgár hatóságok most arról fognak dönteni, hogy indítsanak-e pénzmosás miatt teljes körű vizsgálatot a bankkal szemben, amelyet a titkosszolgálat vezetője nem nevezett meg. Hozzáfűzte: addig is zárolják ezeket a számlákat.

Carlos Paparoni venezuelai ellenzéki képviselő február elején közölte, hogy a hónap eleje óta a Maduro-kormány már nem tud pénzt átutalni az Európai Unióban lévő bankszámláiról.