Sodium Lauryl Sulfate, triklozán, PEG, TEA, parabének – mik ezek a megnevezések, honnan ismerősek? Egyesek kockázatos anyagoknak vagy kritikus kozmetikai összetevőknek nevezik, mások a kozmetikumokban található leggyakoribb mérgekként vagy mindennapi mérgeinkként emlegetik a felsorolt vegyületeket, amelyeket rengeteg  tusfürdő, sampon, fogkrém, szempillafesték vagy bármelyik kozmetikum címkéjén láthatunk (feltéve, ha megfordítjuk a dobozt és szemügyre vesszük az összetevők listáját).

Tudjuk mit rejtenek ezek a megnevezések a kozmetikumokon, amelyeket nap mint nap használunk? Mi lehet a fontosabb: mit tartalmaznak, vagy mit nem tartalmaznak? – erről is kérdezzük mai adásunk vendégét, Antal Valériát (sokak Antal Valiját), aki idestova 30 éve foglalkozik az egészséges életmód propagálásával, 2005-től kozmetikai hatóanyagelemzőnek vallja magát.

Antal Vali, fitoterapeuta, hatóanyag elemző

Elmondása szerint, Magyarországon elsőként vette fel a harcot a szintetikus, és káros anyagokat tartalmazó kozmetikumok ellen. Folyamatosanblogot ír,rendszeresen előadásokat tart. Hétfőn zárult egy hetes előadáskörútja, amelyet Nemes Mátyás biogazdával együtt tartottak 7 erdélyi helyszínen.

Hallgassa meg a műsort!