• UDMR critică întârzierea prezentării de către guvern a proiectului Legii bugetului de stat – Senatorul Cseke Attila a precizat şi care sunt aşteptările uniunii legat de acesta, respectiv 100% din impozitul pe venit să rămână la nivel local; să existe un plafon minim pe cap de locuitor de alocare bugetară, care a existat şi anul acesta, pe care dorescde 800 de lei pe cap de locuitor.
  • Teatrul Maghiar de Stat din Cluj se pregăteşte de premiera spectacolului-colaj al unui tânăr regizor român, Leta Popescu. În piesa intitulată In(vizibil), colajul de texte semnate de autori contemporani români şi maghiari se juxtapune cu o serie de imagini.  Spectatorul este invitat să privească un act de reflecţie asupra lui în lume şi asupra lumii din jurul lui.
  • Astazi la Miercurea Ciuc se desfasoara conferinţă de presă susţinută de preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, la care participă comisarul european pentru educaţie, cultură, politică de tineret, Navracsics Tibor şi vicepreşedinte executiv UDMR, Hegedűs Csilla.
  • Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamás Sándor, a declarat, că aeroportul de la Ghimbav-Braşov este ‘vital’ pentru întreaga zonă, prin urmare a solicitat conducerii UDMR să susţină acest proiect în faţa Guvernului, pentru a fi finanţat de la bugetul de stat. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Grüman Róbert, estimează că numărul turiştilor care vor veni în judeţul CV se va dubla după punerea în funcţiune a aeroportului.
  • Lucrările la viitoarea şcoală din localitatea Comandău, care va fi construită în locul celei distruse de incendiul din 2017, vor începe în acest an, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamás Sándor. Investiţia se cifrează la 3,8 milioane de lei, iar fondurile vor fi asigurate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).

Bejegyzés navigáció