• Marius TABACU, directorul Filarmonicii Transilvania din Cluj-Napoca a primit premiul pentru Cultura Contemporană Maghiară Transilvană, cu ocazia Zilei Culturii Maghiare, pentru traducerea în limba română a Trilogiei Transilvane de Miklós BÁNFFY.
• Astăzi, la Institutul Balassi din București, va fi prezentat fenomenul şi importanţa revistei trilingve ”Echinox”, apărut acum de 50 de ani (fondată în decembrie 1968), redactat de studenţii Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj, în limba română, maghiară și germană. Invitații serii: BALÁZS Imre József, KARÁCSONYI Zsolt, Ion V. POP.
• Interviu cu biologul PATKÓ Ferenc (Odorheiu Secuiesc) despre biocenoza mediteraneană, respectiv despre experiențele lui în timpul cercetărilor (7 expediții) privind lumea greacă insulară a Mării Mediterane.
• Consiliul Reprezentanților Unionali se întrunește sâmbătă (25 ianuarie) la Târgu-Mureș. În prima parte a ședinței, vor fi înmânate distincțiile Bradul de Argint. Prin acordarea distincțiilor UDMR își exprimă recunoștința față de activitatea celor care s-au implicat semnificativ în dezvoltarea și păstrarea identității comunității maghiare și în realizarea obiectivelor asumate de UDMR, în programul său. Distincția Bradul de Argint a fost înmânată pentru prima dată în anul 2002.

Bejegyzés navigáció