Beiratkozott a Pró Románia pártba Adrian Ţuţuianu szenátor. A Szociáldemokrata Pártból (PSD) kizárt politikus egy bákói sajtótájékoztatón jelentette be, hogy csatlakozott Victor Ponta alakulatához.

Azzal indokolta döntését, hogy mindig nagyon jó volt a kapcsolata Pontával, és hogy az exkormányfő pártja jelenti a legjobb alternatívát azok számára, akik a szociáldemokrata politikával azonosulnak, de nem találják a helyüket a PSD-ben.

Adrian Ţuţuianu hangsúlyozta, jelen pillanatban ő a Pró Románia egyetlen szenátora, az elkövetkező időszakban azonban mások is követni fogják a példáját, és beiratkoznak az alakulatba. A PSD Országos Végrehajtó Bizottsága 2018 novemberében döntött arról, hogy kizárja a pártból Ţuţuianut. A szenátor megfellebbezte a bíróságon a döntést és annak felfüggesztését kérte. Az ügyben még nem született döntés.

Adrian Ţuţuianu szenátor a második a szociáldemokraták egykori vezetői közül, aki követi a formáció egykori elnökét az új pártjába. Corina Creţu volt PSD-alelnök, regionális fejlesztésért felelős uniós biztos pénteken jelentette be, hogy a Pró Románia színeiben indul a május 26-i európai parlamenti választásokon.