Cursul euro a atins pragul de 4,70 lei, ceea ce reprezintă un nou record istoric. Potrivit economistului Nagy Ágnes, membru al Consiliului de Administraţie al Băncii Naţionale Române, aprecierea euro este temporară, iar leul îşi va reveni.

Pentru prima dată în istoria Bisericii Reformate din Transilvania, o femeie a fost aleasă în funcţia de secretar general, ceea ce corespunde poziţiei de protopop adjunct. Spre deosebire de ortodocşi şi catolici, protestanţii permit slujirea femeilor.

Un grup de tineri din Dieceza Romano-Catolică de Timișoara conduşi de preotul Szabó Tibor, responsabil diecezan pentru pastorația tineretului, va participa la Ziua Mondială a Tineretului, care va avea loc în Panama, în perioada 22-27 ianuarie.

După Brexit, cetăţenii statelor membre ale Uniunii Europene vor putea solicita fără costuri statutul de rezident permanent („settled status”). Guvernul de la Londra va renunţa la taxa de 65 de lire sterline, plătită de cetăţenii comunitari pentru a putea munci în ţară şi pentru a beneficia de asistenţa socială, după ce Marea Britanie nu va mai fi membră a UE.

Maghiarii de pretutindeni sărbătoresc astăzi Ziua Culturii Maghiare. Cu 195 de ani în urmă, în această zi a finalizat poetul Kölcsey Ferenc manuscrisul poeziei intitulate „Hymnus” care a devenit, din 1844, textul Imnului Ungariei.

Bejegyzés navigáció