Un centru de excelenţă pentru copiii superdotaţi, talentaţi şi performanţi va funcţiona începând din acest an în municipiul Sfântu Gheorghe. Posturile au fost aprobate de Ministerul Educaţiei, iar finanţarea va fi asigurată din bugetul local. INSERT: Viceprimarul municipiului, SZTAKICS Eva

Reportaj despre viața culturală a maghiarilor din Lipova (jud.Arad)

Sâmbătă, la Budapesta, au avut loc noi proteste faţă de modificările legislaţiei în domeniul muncii. Protestatarii anunță că pe 19 ianuarie vor organiza noi demonstrații antiguvernamentale în toată Ungaria, și vor închide drumuri și poduri, dacă premierul Orbán Viktor nu înființează o comisie de negociere până sâmbătă. (Președintele Uniunii Sindicale din Ungaria, Kordás László)

O nouă campanie de donare de sânge va fi organizată, astăzi, la Sfântu Gheorghe, organizată de cafeneaua Szimpla, în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină Covasna, sub motto-ul: „Fii eroul cuiva! Este în sângele tău!”. Campania își propune să-i stimuleze pe oameni să salveze vieți cu ajutorul donării de sânge.

Guvernul României evaluează posibilitatea de a se adresa Curţii Europene de Justiţie, în cazul intrării în vigoare, în Austria, a legislaţiei privind ajustarea nivelului alocaţiilor pentru copiii nerezidenţi ai lucrătorilor din acest stat membru în funcţie de costul mediu al vieţii din ţara de rezidenţă a copilului. Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu a calificat această măsură drept „discriminare”.

Motociclistul sătmărean Emanuel Gyenes de la Autonet Motocicle Team și-a luat startul la Raliul Dakar. Anul acesta raliul se desfășoară numai în Peru. Concurenții la Raliul Dakar 2019 și-au luat startul festiv ieri seara, la ora 22.00, ora României.

Bejegyzés navigáció