Tizennégy megyében okozott károkat a kedvezőtlen időjárás az elmúlt 24 órában, és tizenegy országúton volt fennakadás a forgalomban a havazás miatt – közölte hétfőn az országos katasztrófavédelmi felügyelőség.

Argeş, Arad, Bihar, Krassó-Szörény, Gorj, Hunyad, Mehedinţi, Prahova, Szeben, Szilágy, Temes, Teleorman, Vâlcea és Vrancea megye egyes országútjain volt szükség a katonai tűzoltók közbelépésére.

Országszerte 260 fa dőlt ki az erős szél és a nagy mennyiségű hó miatt, megrongálva 36 járművet, négy villanyoszlopot és két háztetőt. Temes és Krassó-Szörény megyében több helyen folyamatban van még az úttisztítás és a kárelhárítás az úttestre dőlt fák miatt. Ma reggel 7 órakor még 320 településen voltak fennakadások az áramszolgáltatás terén.

Az időjárási körülmények miatt az ország nyugati részén felfüggesztették a tanítást. Az iskolák egy része holnap is zárva lesz. Országszerte több mint 4900 katonai tűzoltó áll továbbra is készenlétben, hogy közbelépjenek szükség esetén – mutat még rá az IGSU közleménye.

Országszerte téli körülmények között közlekednek a vonatszerelvények is, nagy elakadások azonban nincsenek – tájékoztat a Román Vasúttársaság.

A havazás miatt 12 órás késéssel, ma reggel 7 óra 3 perckor szállt fel Nagyszebenből a Münchenbe tartó repülőjárat. Az utasokat szállodákban szállásolták el – nyilatkozta a nagyszebeni nemzetközi repülőtér sajtószóvivője, Alexandra Păcurar.