Bőséges havazásra és hóviharokra figyelmeztető, narancssárga jelzésű előrejelzés lépett érvénybe szombat reggel az ország nyugati és központi régióiban. A narancssárga jelzésű hóriadó Temes, Krassó-Szörény megyére, illetve Hunyad, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița és Prahova megye hegyvidékére terjed ki, és vasárnap 18 óráig lesz érvényben. Az érintett régiókban bőséges havazás, jelentős vastagságú hóréteg lerakodása, a magaslatokon hóvihar várható.

Ugyanakkor vasárnap 18 óráig érvényes enyhébb, sárga riasztást adtak ki a várható havazás miatt a Bánságra, a Partiumra, Erdély nyugati és északi részére, Nyugat- és Észak-Olténiára, Muntenia északi részére, valamint a Déli- és a Nyugati-Kárpátokra, illetve a Kárpát-kanyar térségére. A figyelmeztetés Kovászna megyére is kiterjed. A lehulló csapadék mennyisége elérheti a 25-30, helyenként a 40-50 litert négyzetméterenként.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -6 és 1 fok között váltakozik. Holnap napközben általában -4 és 2 fok közötti értékek várhatók, de dél-keleten akár +9 fok is előfordulhat.