Nyolc minisztérium élén terveztek változást, de az államfő csak hat cserét hagyott jóvá.

A PSD hétfő este úgy döntött, Lia Olguța Vasilescu munkaügyi miniszter átül a közlekedési tárcához Lucian Șova utódjaként, akivel az autópálya-építések és a vasútfelújítások lassúsága miatt elégedetlen a pártvezetés. Vasilescu helyét a munkaügyi tárca élén a képviselőház költségvetési bizottságának elnöke, Marius Budăi veheti át.

Változás lesz a gazdasági, a védelmi, a távközlési, az ifjúsági és a kulturális tárca élén is. Paul Stănescu miniszterelnök-helyettest és fejlesztési minisztert Ilan Laufer. Utóbbi a kis- és középvállalkozásokért felelős minisztert volt Mihai Tudose kormányában.

Dănuț Andrușcă gazdasági minisztert Niculae Bădălău szenátor, a PSD Giurgiu megyei elnöke váltja, George Ivașcu művelődési miniszter utódja pedig Daniel Breaz szenátor, matematikaprofesszor lesz.

Mihai Fifor védelmi miniszter utódja Gabriel Leș szatmári szenátor lesz, aki a Grindeanu-kormány idején már vezette a tárcát.

Kedden az államfő közölte: egyetért Vasilescu leváltásával, de nem hajlandó kinevezni őt szállításügyi miniszternek. Ugyanakkor az államfő nem írja alá Stănescu leváltását, és nem nevezi ki az utódjának kiszemelt Laufert. A másik hat miniszter még a mai nap folyamán leteheti a hivatali esküt.