• Astăzi este Ziua Reformei Protestante. Această sărbătoare religioasă este ținută de Lutherani și de cîteva comunități de Biserici Reformate.
  • Ziua de astăzi este dedicată artei teatrale maghiare și personalităților culturale din Ungaria, în cadrul Festivalului Internațional al Teatrelor Dunărene organizat de Teatrul Tudor Vianu din Giurgiu. La eveniment va fi prezent Teatrul Spirit din Budapesta cu spectacolul Same time, next year 2 de Bernard Slade, în regia lui Sztárek Andrea. Totodată va fi vernisată o expoziție despre viaţa şi opera muzicianului Kodály Zoltán.
  • Consiliul Diasporei şi Conferinţa Permanentă Maghiară se vor reuni în data de 15 noiembrie, la Budapesta. La reuniune se aşteaptă să participe 87 de organizaţii invitate şi 21 de observatori.
  • Guvernul ungar va sprijini cu aproximativ două miliarde de forinţi (mai mult de 6 milioane de euro) proiectele de anul viitor ale minorităţilor din Ungaria. Suma depăşeşte cu aproximativ o jumătate de miliard de forinţi bugetul de anul trecut. Vor fi sprijinite organizaţiile neguvernamentale minoritare, iniţiativele/taberele culturale şi bisericeşti, respectiv formarea continuă a pedagogilor. Termenul de depunere al proiectelor de finanţare este 26 noiembrie.
  • În interpretarea muzicianului HAÁZ Bence, prim oboist al Filarmonicii „Transilvania” din Cluj-Napoca, alături de Orchestra de Cameră Radio şi sub bagheta dirijorului HORVÁTH József, va avea loc Concertul în „La major pentru oboe d’amore şi orchestră de coarde”, ce poartă semnătura lui Bach – ora 19:00, la Sala Radio.

Bejegyzés navigáció