Donald Trump volt kampányfőnöke, Paul Manafort belement a vádalkuba a hétfőn kezdődő második pere előtt, írja többek között a CNN és más amerikai lapok is. Bírósági dokumentumok szerint két vádpontban, az Egyesült Államok elleni összeesküvésben és az igazságszolgáltatás akadályozásában vallja majd magát bűnösnek.

Manafortot augusztusban már egy másik perben nyolc rendbeli adó-, és banki csalásban, külföldön tartott bankszámlák eltitkolásában bűnösnek mondta ki egy virginiai esküdtszék. Az ukrajnai és orosz oligarchákkal üzletelő, a Putyinnal szövetséges Viktor Janukovicsnak tanácsot adó Manafort ezekért akár 80 év börtönt is kaphat, de szakértők szerint minimum tíz évre lecsukják.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mi szerepel a vádalkuban, de Manafort megegyezése újabb rossz hír Trumpnak, miután kampánycsapatának több volt tagja, legutóbb pedig egy másik ügyben volt ügyvédje is vádalkut kötött. Michael Cohen azt állította, hogy közvetlenül Trumptól kapott utasítást, hogy komoly összegekkel vásárolja meg a hallgatást Trump két nőügyében.