În stagiunea 2018-2019, Teatrul Maghiar Tamási Áron din Sfantu Gheorghe împlineşte 70 de ani, pe care îi va aniversa printr-o captivantă incursiune în istoria instituţiei. Stagiunea se va deschide luna viitoare cu spectacolul ”Un copil din flori spune o poveste pe fond albastru”, regizat de Radu Afrim, după piesa ”Pantoful de sticlă” a scriitorului maghiar Molnár Ferenc. INSERT: Bocsárdi László, director, regizor.

Partidele maghiare din Transilvania ar susţine candidatura lui László Bölöni la Primăria Târgu Mureş.

Trioul pianistului Nagy János din Budapesta este în turneu în România. În București vor concerta astăzi la clubul Green Hours. (26 august – 2 septembrie Cluj Napoca, Bistrița, Târgu Secuiesc, Sibiu, București, Tulcea, Vama Veche, Târgu Mureș)

Satul Ozunca Băi din Bățani (jud. Covasna) învepe aszăzi cea de-a 2-a ediție a festivalului „Voice of Nature”, un eveniment care îmbină peste 20 de stiluri muzicale cu ateliere și activități din diverse domenii – de la yoga, la meteorologie, la construcția de case pasive sau grădini organice, totul în jurul ideii de a proteja natura și de a promova ecologia. (30 august – 2 septembrie)

Lungmetrajul „Sunset”, al cineastului ungar, Nemes László, în care vor juca actorii români Vlad Ivanov şi Levente Molnár se numără printre cele 21 de filme selectate în competiţia Festivalului internaţional de film de la Veneţia.

Ungaria va înfiinţa un fond de investiţii în valoare de 200 de milioane de euro, cu scopul finanţării proiectelor hidrologice. Ungaria va organiza anul viitor în luna octombrie, din nou, Summit-ul Apei de la Budapesta, care va avea drept temă principală modul în care poate fi prevenită criza apei cu ajutorul finanţării proiectelor de dezvoltare hidrologice.

Caravana Gaudeamus în premieră la Brașov. (29 august – 2 septembrie)

Festivalul Cerbul de Aur aniversează 50 de ani de la prima ediţie. (29 august – 2 septembrie)

Bejegyzés navigáció