Reprezentanţii Partidului Civic Maghiar din jud. Harghita propun înfiinţarea unor “parcuri safari pentru urşi, unde animalele sălbatice nu reprezintă o sursă de frică şi pericol letal; ci de venituri pentru turism, oferind o atracţie în condiţii de siguranţă”.

Graţiela Gavrilescu, ministrul mediului a ameninţat cu amendă asociaţiile de vânătoare, ce întârzie cu recoltarea sau relocarea acelor urşilor periculoşi, pentru care au primit aprobarea ministerului. Ministrul a fost, sâmbătă, într-o vizită în staţiunea Băile Tuşnad.

Garda de Mediu a impus depunerea planului de închidere a iazurilor de decantare ale fostei exploatări miniere de la Băile Harghita, afectate de ploile abundente, solicitând lichidatorului judiciar să facă toate demersurile pentru începerea lucrărilor de ecologizare. Firma care deţine halda de steril este în insolvenţă. INSERT: comisarul general adjunct al Gărzii Naţionale de Mediu, Szep Robert.

Mâine încep – în aer liber – repetiţiile spectacolului „Patimile lui Hristos de la Şumuleu Ciuc”. Spectacolul Teatrului Naţional din Budapesta şi Ansamblului Naţional Maghiar de Dansuri este regizat de Attila Vidnyánszky, și va fi prezentat sâmbătă, 18 august în Şumuleu, lângă Miercurea Ciuc, judeţul Harghita. Intrarea la reprezentaţia va fi gratuită.

Cea de-a doua ediție AWAKE Festival va avea loc în perioada 17-19 august 2018 pe domeniul Teleki din satul Gornești, județul Mureș. AWAKE este un festival care și-a propus încă de la început să aducă în mijlocul naturii arta sub cât mai multe forme, reunind în prima ediție nu doar muzicieni din diferite colțuri ale lumii, ci și actori, artiști plastici, oameni creativi.

Bejegyzés navigáció