La Muzeul Secuiesc al Ciucului din Miercurea Ciuc astăzi va fi vernisat și prezentat expoziția La drum de răscruce, expoziție care va deveni permanentă, are ca temă istoria și dezvoltarea în timp a urbei Miercurea Ciuc, și realizarea ei a presupus 5 ani de muncă din partea muzeologilor și a oamenilor de specialitate. Insert: Gyarmati Zsolt, directorului Muzeului Secuiesc al Ciucului.

UDMR va prezenta astăzi, la Cluj, în cadrul unei conferințe de presă, rezultatele unui sondaj de opinie realizat la începutul anului curent în rândul maghiarilor din Transilvania despre cum văd ei viitorul, relațiile româno-maghiare și Anul Centenar. Vor fi prezenți președintele executiv al Uniunii, Porcsalmi Bálint, respectiv sociologii Barna Gergő și Kiss Tamás (ora 11:00, sediul Uniunii din Cluj, str. Republicii nr. 60).

Astăzi începe festivalul Méra World Music, lângă Cluj-Napoca, cu participarea unor artiști de succes din Mexic, Anglia, Ungaria și din diverse zone ale României (2-5aug).

Tot astăzi începe cea de-a șasea ediție a Săptămânii Haferland, cel mai mare eveniment dedicat promovării culturii săsești din Transilvania (2-6 august, în 10 localități: Archita, Roadeș, Saschiz, Homorod, Rupea, Criț, Meșendorf, Cloașterf, Bunești, și Viscri).

Biserica Reformată din Cetatea din Târgu Mureş, cel mai important ansamblu de clădiri în stil gotic din Ţinutul Secuiesc, va fi renovată cu fonduri preponderent ungare. Guvernul Ungariei va acoperi 75 la sută din cheltuieli. Potrivit proiectului, restaurarea va fi finalizată la sfârşitul anului 2019.Insert: Henter György, preotul bisericii.

Bejegyzés navigáció