Megpályázza a galaci ítélőtáblai ügyészség ügyésze, Paula Tănase az Országos Korrupcióellenes Ügyészség vezetői tisztségét. Ő az első, aki jelentkezett az immáron második alkalommal meghirdetett versenyvizsgára. Az információt Tudorel Toader igazságügyi miniszter megerősítette az Agerpres hírügynökségnek.

Az igazságügyi minisztérium július 27-én jelentette be, hogy újabb válogatást hirdet a DNA főügyészének kinevezése érdekében. A szaktárca honlapján közzétett ütemterv szerint a jelentkezők augusztus 24-ig nyújthatják be pályázatukat. A törvényes feltételeknek megfelelő jelöltek listáját augusztus 29-én teszi közzé, majd szeptember 3-a és 5-e között kerül sor az interjúra, az igazságügyi miniszter jelenlétében. A szelekció eredményeit szeptember 6-án hozzák nyilvánosságra.Ezt követően az igazságügyi miniszter elküldi javaslatát a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács ügyészi részlegéhez, majd az államfő elé terjeszti azt.

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség vezetői tisztsége azt követően üresedett meg, hogy Klaus Johannis államfő július 9-én gyakorlatba ültette az alkotmánybíróság döntését és menesztette Laura Codruţa Kövesi főügyészt.