Csaknem 70 százalékos részvételi arány volt a tegnapi magyarországi országgyűlési választásokon.

Urnazáráskor 69,04 század százalékos volt a részvétel, mely napközben többször is rekordot döntött. Több körzetben is meghosszabbították a nyitva tartást, hogy a hosszú sorban várakozók közül mindenki leadhassa a szavazatát.

Orbán Viktor szerint Magyarország nagy győzelmet aratott. A magyar miniszterelnök  úgy fogalmazott: a magas részvétel minden kétséget zárójelbe tett. „Egy nagy csata van mögöttünk, sorsdöntő győzelmet arattunk, lehetőséget kaptunk, lehetőséget teremtettünk magunknak, hogy megvédjük, megvédhessük Magyarországot” – mondta Orbán Viktor.

Az ellenzéki párt elnöke, Molnár Gyula, az országgyűlési választás eredményének ismeretében ma közölte, tudomásul veszik a választói akaratot és felelősnek tartják magukat a kialakult helyzetért. Az ellenzéki politikus csalódottságának kifejezése mellett gratulált a választás győztesének. Felelősnek tartotta a mostani választási eredményéért az ellenzéki oldalon azokat a pártokat, amelyek előbb támogatták, majd elálltak a közös listától, illetve azokat is, amelyek – szerinte – 17 választókerületben akadályozták meg a demokratikus ellenzéki jelöltek győzelmét. „Ha képesek lettünk volna arra az egyszerű belátásra, hogy kinek van esélye győzni, és félre lehetett volna tenni az egyéni és pártpolitikai érdekeket, akkor ma azt gondolom, hogy egy tervezhetőbb jövővel állnánk szemben” ? hangoztatta az ellenzéki politikus.