A liberálisok szerint a miniszterjelöltek nem ismerik a rájuk bízott szakterületet. Ludovic Orban pártelnök azt mondta: a helyzet korábban is ez volt, ráadásul a miniszterek is felkészületlenek, és ?rossz minőségűek? voltak.

A liberális elnök szerint Viorica Dăncilă egyetlen tulajdonsága sem utal arra, hogy alkalmas volna a miniszterelnöki tisztségre, leszámítva azt, hogy ?Dragnea szolgája?. Bírálta a kabinet többi tagját is, például a Tudose-kormánytól örökölt Olguţa Vasilescut, aki ? meglátása szerint ? a kormányprogramban foglaltak 97 százalékát nem teljesítette. Általánosságban úgy vélte: szinte senki nincs a helyén.

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) közleménye a 3. Dragnea-kormányként utal az alakuló Dăncilă-kabinetre, amelyet a dokumentum szerint felkészületlen, feddhetetlenségi problémákkal küzdő miniszterek alkotnak. Az új kormány csak mélyíteni fogja a válsághelyzetet, és katasztrofális módon fogja képviselni az országot nemzetközi szinten, ezért az USR a kormány beiktatása ellen fog szavazni ? szögezi le a közlemény.