Adásunkban Pataky Lehel Zsolt ismerteti Nagy Gizella Pitypang című verskötetét, majd Szuszámi Zsuzsa beszélget Sárándi Tamás muzeológus-történésszel a marosvásárhelyi Kultúrpalotában február közepéig látogatható Nézőpontok című vándorkiállításról.

Számos hely-, ipar- és kultúrtörténeti kiadvány jelent meg a közelmúltban Aradon a helyi szerzők tollából. Nagy Gizella nyugalmazott magyartanár azonban teljesen más műfajban gyarapítja a megjelent könyvek számát. A köztiszteletnek örvendő pedagógus szépirodalommal, egész pontosan gyermekversekkel jelentkezett. Pitypang című első kötetét múlt év végén mutatták be a Csiky Gergely Főgimnáziumban a pályatársak, egykori tanítványok és más érdeklődők népes jelenlétében. Ott készült Pataky Lehel Zsolt összeállítása.

Nézőpontok címet viseli az a rendkívül izgalmas vándorkiállítás, amely február közepéig látogatható Marosvásárhelyen a Kultúrpalotában, és amely az első világháború centenáriuma alkalmából készült. A képek a Magyar Nemzeti Múzeum és a Hadtörténeti Múzeum tulajdonában vannak, illetve egy magángyűjtemény képeit is láthatjuk. A kiállításról marosvásárhelyi kolléganőnk, Szuszámi Zsuzsa kérdezte Sárándi Tamás muzeológus-történészt.