Felerősödött, és csúcsot döntött tavaly a belső migráció hazánkban – közölte az Országos Statisztikai Hivatal (INS) adatait elemezve a Pressone.ro portál.

A hivatal adatai szerint 2016-ban 389 ezer állampolgár költözött az ország egyik településéről egy másikra, és az elmúlt évben regisztrálták az utóbbi 25 év legjelentősebb belső migrációját az országban. A statisztikai adat azokra vonatkozik, akik bejelentették a hatóságoknál az új lakcímüket. A portál megállapítása szerint a tényleges belső migráció ennél jóval nagyobb arányú.

A statisztika érdekessége, hogy Bukarest immár tíz éve több embert bocsát ki, mint amennyit befogad. Esetében azonban a teljes képhez az is hozzátartozik, hogy a várost gyűrűként körülvevő Ilfov megye, és az ettől délre fekvő Giurgiu megye nagy számban vonzotta a Bukarestből elvándorlókat is.

A tíz gyarapodó megye közül hat Erdélyben található. Arad, Temes, Bihar, Szeben és Brassó megye, valamint Kolozs megye az utóbbi 25 évben csaknem töretlenül célterületei voltak a belső migrációnak. (MTI)