Az OTP Bank Románia az Oktatáshoz való jog Alapítvánnyal közösen adta át múlt csütörtökön délután Románia első nem formális pénzügyi oktatási központját, az OK Centert Bukarestben.

A megnyitót követően Csányi Sándort az OTP Csoport vezérigazgatóját arról kérdeztük, mi a célja ezzel a központtal a pénzintézetnek. Csányi Sándor.

Diósi László, az OTP Bank Románia vezérigazgatója és az Oktatáshoz való jog Alapítvány elnöke.

A pénznél fontosabb a tudás, hangsúlyozta a megnyitón Vízi E. Szilveszter akadémikus, az OK Centerben használt képzési modulokat kifejlesztő budapesti OTP Fáy András Alapítvány elnöke.

Az Oktatáshoz való jog Alapítvány ingyenes pénzügyi, gazdasági és vezetői képzéseket tart 10 és 18 év közötti diákoknak, valamint a tudatos karriertervezéshez szükséges pszichológiai eszközöket is a fiatalok rendelkezésére bocsátja. A pénzügyi és gazdasági képzések minden modulja az Edutainment módszertanon alapul, a fiatalok korához igazodó nyelven segíti a pénzügyi ábécé elsajátítását. Tavaly szeptember óta az Alapítvány az Erasmus+ program részeként a ?CareerProgramme ? Going Beyond Borders? elnevezésű pályaorientációs projektet is megvalósítja.