Visszautasította a kolozsvári bíróság azt a keresetet, amelyet Horváth Anna volt kolozsvári alpolgármester nyújtott be az Országos Feddhetetlenségi ügynökség ellen ? tájékoztat a Transindex hírportál. Az ANI vádjai szerint Horváth Anna alpolgármesteri mandátuma idején részt vett azon a helyi tanácsülésen, amelyen a Claudiopolis Egyesületnek 90 ezer lejt ítéltek meg, miközben az egyesületnek Horváth Anna volt az elnöke. Ugyanakkor a Sapientia Erdélyi Mmagyar Tudományegyetemnek 30 ezer lejt ítéltek oda, az Országos Feddhetetlenségi ügynökség szerint Horváth pedig oktatóként szerződéses viszonyban állt az egyetemmel.

A bíróság mostani, alapfokú döntése szerint az ANI összeférhetetlenségi vádjai fenntarthatók, Horváth Annának 15 nap áll a rendelkezésre, hogy fellebbezzen az ítélet ellen.

A volt kolozsvári alpolgármester korábban dokumentumokkal bizonyította, hogy a Claudiopolis Egyesület elnöki tisztségéről már hónapokkal a tanácsi határozat előtt lemondott egy közjegyző előtt adott nyilatkozatban, a Sapientia egyetemnek pedig soha nem volt alkalmazottja. Ráadásul az ANI állításával ellentétben a Claudiopolis Egyesület esetében egy 9 ezer lejes támogatásról volt szó – tájékoztat a Transindex hírportál.