Egy 65 személy nevét tartalmazó listát mutatott be tegnap Daniel Dragomir volt elhárító tiszt a Román Hírszerző Szolgálat tevékenységét felügyelő parlamenti bizottságnak, amely meghallgatásra idézte be a volt SRI-ezredest. Daniel Dragomir szerint a jegyzéken szereplőket ki lehetne hallgatni, az úgymond ?párhuzamos állam? létével kapcsolatos feltételezések ügyében. A 65 személy között a Hírszerző Szolgálat aktív és tartalékos tisztjei, illetve politikusok, üzletemberek és újságírók vannak.

Daniel Dragomir, a Román Hírszerző Szolgálat volt ezredese korábban több televíziós műsorban is azt állította, hogy bizonyítékai vannak arról, miszerint a szolgálat és az Országos Korrupcióellenes Ügynökség a törvényt megszegve működött.

Ezt a kijelentését Florian Coldea, a SRI egykori katonai operatív főnöke határozottan cáfolta a Ziare.com portálnak adott interjúban. Leszögezte: a szolgálat és a DNA közötti együttműködés szigorúan törvényes keretek között zajlott, nem fordult elő olyan, hogy a SRI munkatársai vádiratokat állítottak volna össze.