Texas állam 62 megyéje katasztrófa sújtotta területté vált tegnap estére a trópusi viharrá szelídült Harvey hurrikán pusztításai nyomán. Texasban vasárnap éjjel nem hogy apadt volna, hanem egyenesen erősödött az esőzés, több mint ezer embert mentettek ki az otthonából, többek között Houstonban is. Az Egyesült Államok negyedik legnagyobb városának számító Houston utcáin tagnap estére mellkasig-vállig ért a víz, és bár a vihar délután mintegy 150 kilométernyire északra vonult, körívet leírva lassan visszatért a város fölé. Tegnap este ki kellett üríteni az egyik nagy houstoni kórházat, s az Amerikai Vöröskereszt egyik menedékhelyét szintén fel kellett számolni az emelkedő vízszint miatt.

Mától a város valamennyi oktatási intézménye zárva tart majd, várhatóan egy hétig. Lezárták a Mexikói-öbölben lévő olajfúró-tornyokat és az olajfinomítókat is, s eddig 250 utat és országutat kellett lezárni.

A Fehér Ház szóvivőnője bejelentette: Donald Trump elnök kedden utazik a térségbe.

Meteorológusok előrejelzései szerint az esőzések várhatóan még erősödnek is és a viharzóna egészen szerdáig tombol Texasban. Az amerikai meteorológiai szolgálat szerint ?példa nélküli? a természeti katasztrófa.