Hadműveletet kezdett ma hajnalban a libanoni hadsereg a szíriai-libanoni határ északkeleti részét megszálló Iszlám Állam terrorszervezet ellen, és ezzel egy időben a szíriai hadsereg és Hezbollah libanoni síita szervezet is támadást indított a dzsihadisták ellen a határ túloldalán, a nyugat-szíriai Kalamun hegységben – jelentette az al-Majadín libanoni tévécsatorna.

A libanoni hadsereg rakétákkal, tüzérséggel és harci repülőgépekkel támadja az Iszlám Állam állásait a Rasz-Baalbekhez közeli hegyvidéki területen, az utolsó olyan határtérségben, amely még a dzsihadisták kezén van. A híradások szerint a terrorszervezet ezen a nehezen járható hegyvidéki területen át csempészte be Szíriába a fegyvereket és a zsoldosokat.

Az Iszlám Állam mintegy 300 négyzetkilométeres térséget tart megszállása alatt a szíriai-libanoni határ térségében, és a terület mintegy fele Libanonban van, Arszal városától, illetve a keresztények lakta Rasz-Baalbektől egészen a szíriai területen fekvő Kalamun hegységig húzódik.