Az elmúlt 24 órában 30 áldozatot követelt az ítéletidő az ország 17 megyéjében. A viharos szél 687 fát döntött ki, ezek 24 ingatlanban és 72 gépkocsiban tettek kárt ? tájékoztat az Agerpres hírügynökség az Országos Katasztrófavédelmi Felügyelőség közleményére hivatkozva.

A tűzoltóknak 18 lakásból, 6 udvarból és 3 alagsorból kellett kiszivattyúzniuk a vizet.

A DN1-es országúton Azuga és Buşteni között, illetve a DN 7C jelzésű Transzfogarasi úton nehézséget okozott a közlekedésben a hegyoldalakról lemosott hordalék.

A viharos időjárás Bukarestben és további 90 településen okozott gondot Beszterce-Naszód, Fehér, Hunyad, Kolozs, Krassó-Szörény, Maros, Máramaros, Szilágy, valamint Argeş, Brăila, Călăraşi, Dâmboviţa, Galac, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova, és Vaslui megyében.

A tűzoltók azt ajánlják a lakosságnak, hogy vihar idején fedett helyen húzódjon meg, a sofőröknek pedig azt, hogy gépkocsijukat ne parkolják fák alá vagy oszlopok mellé.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat fokozott légköri instabilitásra és nagy mennyiségű csapadékra vonatkozó figyelmeztetést bocsátott ki ma este 8 órától holnap este 8 óráig Bukarestre, illetve az ország 23 ? moldvai, dobrudzsai, havasalföldi és erdélyi megyéjére, köztük Hargita, Kovászna, Brassó és Szeben megyére, ahol felhőszakadásra, villámlásra, viharos erejű szélre és jégesőre kell számítani. A lehulló csapadék mennyisége meghaladhatja a 20-25, elszórtan akár az 50-60 litert is négyzetméterenként.