• Cea mai mare provocare pentru elevii din judeţul Harghita este în continuare examenul de bacalaureat la limba şi literatura română ? afirmă mai mulţi directori de şcoli din judeţ.
  • Primăria Întorsura Buzăului trebuie să restituie Ministerului Dezvoltării Regionale, respectiv Comisiei Europene, suma de circa 160.000 de euro. Sancţiunea vine ca urmare a reabilitării Grupului ?colar ?Nicolae Bălcescu? cu fonduri europene de către o firmă declarată între timp neeligibilă, proiect implementat în anii 2002?2004 cu fonduri europene nerambursabile. Motivul neeligibilită?ii stă în faptul că firma care a implementat proiectul avea la vremea respectivă datorii la stat, lucru nepermis în contractarea proiectelor pe fonduri europene.
  • Judeţul Covasna beneficiază printr-un program naţional de 574 mii lei în acest an prin intermediul Ministerului Dezvoltării Regionale Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene în vederea elaborării, respectiv actualizării Planurilor Generale de Urbanism a 23 de unităţi administrativ-teritoriale, adică 2 municipii, 2 oraşe şi 19 comune.
  • Organizaţia Caritas a bisericii romano-catolice câştigă anual 100.000 lei de pe urma containerelor de strângere a hainelor amplasate pe străzile mai multor oraşe din Transilvania în parteneriat cu o firmă din Ungaria. Banii sunt utilizaţi pentru sprijinirea propriilor programe sociale ? insert Ludescher László, director domeniu social Caritas Alba Iulia.
  • În judeţul Arad s-a încheiat în mare parte secerişul. Care este calitatea grâului din acest an ? reportaj.

Bejegyzés navigáció