Liviu Dragneának, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökének üzleti kapcsolatairól és vagyonáról tényfeltáró cikkeket közlő két ellenzéki hírportálnál végzett ellenőrzéseket az Adóhatóság, amit a hazai médiaszervezetek hatósági megfélemlítési akciónak minősítettek. A digi24.ro hírtelevízió tegnap számolt be róla, hogy a RiseProject.ro és a Hotnews.ro ellenzéki hírportálokhoz kiszállt az adóhatóság. Az ellenőrzést éppen azon a napon tartották, amikor a RiseProject.ro Dragnea üzleti kapcsolódásairól szóló tényfeltáró sorozat egyik fontos részét készült közzé tenni. Az adóhatóság elnöke azt állította, hogy feljelentés alapján jártak el.

A RiseProject.ro végül közölte a cikket, amely szerint a Belügyminisztérium titkosszolgálatának egyik 2011-ben készített, később titkosított jelentése megállapította Dragnearól: a 2000-es évek elejétől, amikor Teleorman megyei önkormányzati elnök volt, hozzá közel álló személyekkel együtt „szervezett bűnöző csoportot” hozott létre.

A Belügyminisztérium titkosszolgálata cáfolta, hogy a jelentést valóban az intézmény készítette volna, így nem ismerték el annak hitelességét.