Részben elégedettek a Hargita, Kovászna, Maros és Brassó megyei tanácsok elnökei, akik a helyi közigazgatás, az érdekképviseletek, a közbirtokosságok képviselői és gazdák kíséretében tárgyaltak tegnap Gratiela Gavrilescu környezetvédelmi miniszterrel a vadkárok, a medvetámadások okozta gondok orvoslásáról. A fővárosi tüntetésre mintegy ötszázan érkeztek a három székelyföldi megyéből, akikhez brassóiak is csatlakoztak, köztük Adrian Vestea megyei tanácselnök. Forró László tudósít:

A fővárosi csendőrség illegálisnak minősítette a megmozdulást és megbírságolta Borboly Csabát, a Hargita megyei tanács elnökét a tiltakozáshoz szükséges engedélyek hiánya miatt.

A környezetvédelmi miniszter szerint a napokban a Környezetvédelmi, a Víz- és Erdőgazdálkodási Minisztérium, a Belügyminisztérium és a Mezőgazdasági Minisztérium egy közös rendeletet ad ki, amelyet ismertetnek majd az önkormányzatokkal, a helyi környezetvédelmi ügynökséggel, a környezetvédelmi őrséggel és az adott területekre meghatározzák konkrétan a kilőhető egyedek számát.