Elfogadta a képviselőház döntéshozó kamaraként a friss tej és tejtermékek címkézéséről szóló törvény módosítását. Az Agerpres hírügynökség tájékoztatása szerint a jogszabály értelmében a gyártóknak ezentúl nem kell feltüntetniük a termék előállításakor felhasznált tejpor arányát, sem a csomagolóüzem, illetve a márka nevét. A címkéken a legnagyobb arányban felhasznált tej származási országa és a tejfeldolgozó vállalkozás neve kell majd szerepeljen, és fel kell tüntetni a tejben található ásványi anyagokat, vitaminokat és a tej dúsításához használt tejproteineket is.

?Természetes termék? címkével csak azokat a tejtermékeket lehet ellátni, amelyek 100 százalékban tehén-, bivaly-, juh- vagy kecsketejből készülnek, és egyáltalán nem tartalmaznak más összetevőket, így tejport sem.

A ?román termék” felirat pedig azokra a termékekre kerülhet fel, amelyek száz százalékban román termelőtől és feldolgozótól származó tejből készülnek.

A törvény 2018. január elsejétől lép hatályba. Megfigyelők szerint azonban megtörténhet, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indít Románia ellen, arra hivatkozva, hogy a belföldi termékek megjelölésével megszegi az áruk szabad mozgásáról szóló uniós szabályokat.