Sajtóértesülések szerint újabb szakaszába lépett a Szociáldemokrata Párton belül feszültség. Liviu Dragnea pártelnök állítólag lemondásra szólította fel a kormányfőt, amire Sorin Grindeanu nemet mondott ? közölte az Antena3 hírtelevízió PSD-s forrásokra hivatkozva.

Liviu Dragnea és több szociáldemokrata politikus az elmúlt napokban többször meglebegtette a miniszterelnök leváltását. Elégedetlenségük nyilvánosan is vállalt oka az, hogy a Grindeanu-kabinet nem teljesíti maradéktalanul a PSD választási programjában foglaltakat. Források szerint azonban Grindeanu azzal váltotta ki a pártelnök és az őt támogató ?régi? garnitúra haragját, hogy nem támogatja az igazságszolgáltatást és közelebbről a korrupcióellenes harcot érintő kezdeményezéseiket.

Köztudott, hogy hatalmas felhördülést váltott ki, amikor a Grindeanu által kinevezett technokrata igazságügyi miniszter bejelentette, hogy nem hajlandó összeghatárhoz kötni a hivatali visszaélés tényállását.

A hírtelevízió értesülései szerint a szociáldemokraták országos végrehajtó bizottságának szerdai ülésén a testület megvonni készül a politikai bizalmat a kormányfőtől. Ha Sorin Grindeanu nem mond le, elképzelhető, hogy a PSD bizalmatlansági indítvánnyal váltja le miniszterelnököt.